Du läser nu
Kommer Olof K Gustafsson lyckas göra svensk medial comeback på Youtube?
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Kommer Olof K Gustafsson lyckas göra svensk medial comeback på Youtube?

Avatar

Då var han tillbaka på Youtube efter en tids bortavaro från medias strålkastare. Vi talar om det mytomspunna svenska internetfenomenet Olof K Gustafsson. Redaktionen har tidigare skrivit en artikelserie i tre delar om svensken som gick och blev VD för den framlidne knarkbaronen Pablo Escobars familjeföretag – Escobar Inc. Är du helt ny in på vem Olof K Gustafsson är eller bara vill fräscha upp minnet om hans makalösa resa,så kan du klicka dig vidare till våra läsvärda artiklar här nedan:

(DEL 1) – Den mytomspunna VDn för Escobar Inc.

(DEL 2) – Från lugna Ekerö till gangsterparadiset Medellìn

(DEL 3) – Den osvenske drömmaren som trollband ett helt land

Karl “Real Lokal” Levander och Olof K Gustafsson. Bild: Instagram/RealLokal

Stigande Youtubestjärna säkrar Olofs plats i hetluften

I ett nyligen lanserat avsnitt på artisten och youtubern Real Lokals kanal, intervjuas Olof. Det är ett långt avsnitt vi får ta del av, som inte helt olikt tidigare intervjuer som Olof gjort är fullspäckat och högintensivt. Dock är dynamiken klart förändrad sedan tidigare. Denna gång ser vi en uppskruvad Olof med ett tonläge som är högt och gapigt nästan helt från starten. Olof K Gustafsson ger sig omgående på sin nemesis Joakim “Jockiboi” Lundell. Han anklagar Joakim Lundell för att vara en fejk och att de materiella framgångar han skyltar med på sina sociala medier inte är äkta.

Som Redaktionen varit inne på lite i del 3 i vår artikelserie, så har Olof K Gustafsson mållåst sig rejält på de gamla oförätter han upplevt och verkar vilja ge tillbaka till varje pris och chans som ges. Olofs försök till att återvända och ge sig på en omstart på den svenska mediala scenen kanske har sina förklaringar, men frågan är om Olof lyckas nå den publiken han vill?

Intervjun övergår mer eller mindre till en one-man-show där Olof K Gustafsson också ger Joakim Lundell ett ultimatum. Joakim uppmanas att visa upp minst tio miljoner kronor i nettoförmögenhet, då kommer Olof att matcha detta och skänka bort lika mycket pengar ytterligare till Joakim Lundell. Intervjun har sedan publiceringen trendat topp tre på Youtube under den kategori som Real Lokal tillhör, men har sedan dess blivit nedtagen av oklara anledning. Kanske är det den smädade Joakim Lundell som lyckats få den cancellerad?

Real Lokal berättar på sin Instastory att videon är nedtagen. Bild: Skärmklipp/Instagram/RealLokal

Redaktionens analys

Vi är inte helt övertygade om att Olofs hårdföra och höga tonläge kommer att hjälpa honom tillbaka in i några mediala finrum. Där behöver man var mer uppmärksam på sitt tonläge och hur man för sig. Men visst vore det intressant för oss som konsumerar media att få chans att få ta del av ännu fler uppseendeväckande och intressanta historier ur Olof K Gustafssons vardag. Imorgon söndag släpps del två utav intervjun hos Real Lokal. Inför denna intervju har man släppt små teasers som visar Olof nästan gå upp i falsett över det faktum att han är med i ett ordenssällskap och att han besitter telefonnumret till ingen mindre än Jacob Wallenberg själv.

Ja, visst tror vi att det kommer sitta en hel del 12-åriga pojkar bänkade inför släppet av del två på Youtubekanalen. Helt klart är det så. Men vår bedömning kvarstår alltjämt med att Olof K Gustafsson gör sig smått omöjlig för mainstream media att hantera och vidröra. Han är nog bunden att försöka nå ut på sina egna plattformar alternativt genom halvstora Youtubekanaler så som Real Lokals. Kämpa på Olof hälsar Redaktionen, men stila till snacket så att det blir njutbart för följarna att lyssna till. Annars får vi nog sortera in Olof K Gustafsson i kategorin med övriga som lyckats med konsten att cancellera sig själva.


Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz