Dramaturgin kring Olof Kyros Gustavsson som han heter, är så osannolikt spännande att läsa, titta och lyssna in sig på att Redaktionen spenderat alldeles för många timmar med podcasts, intervjuer och Youtubeklipp. Tur att vi har premiumkonto! Denna artikel kör vi i en följetong då personen Olof K Gustavsson har blivit ordentligt mytomspunnen och det finns mycket att skriva om. Dessutom har flera personer försökt att cancellera honom längs med vägen. Vi får helt enkelt inte plats med allt på en gång så häng med oss i första delen!

Bild: Pablo Escobar, Colombian state police

Netflix, serietidningar & en knarkbaron

Som tonåring gick Olof ut Kungsholmens gymnasium på två år istället för tre och snart gjorde han som begåvad 16-åring också sin första miljon på att sälja serietidningar. Nu cirka 10 år senare verkar han som VD för Escobar INC. Undrar du vad det är för företag? Har du sett tv-serien Narcos om Pablo Escobars liv på Netflix? Plata o plomo? Klingar klockan nu? Jajamen, Olof är storchef på det företag som idag förvaltar rättigheterna till eftermälet för den ökända knarkbaronen Pablo Escobar. Företaget delägs idag av den framlidne Pablos broder, Roberto Escobar. Ja som du förstår, så finns det åtskilliga ingredienser i den här cocktailen men vi skall försöka klara av att blanda den så att den blir riktigt välsmakande. För turerna kring Olof K Gustavsson den senaste tiden är många.

Bild: Olofs succéaffär. Förvärvar rättigheterna till Simpsons möter Futurama, Brecht Bug

Siktet inställt på att bli dollarmiljardär

Olof växte upp ute på Ekerö utanför Stockholm och det dröjer inte många år innan han som liten sjuåring får upp intresset för serietidningar. Där främst Simpsons och Futurama stod högt i kurs. När han var tretton fyllda så startar han sina första två företag under överseende av sin pappa. Det ena handlar med serietidningar och det andra bygger hemsidor. 

Fyra år senare. Året är 2011 och Olof är nu sjutton år gammal. I studion på morgon-radioshowen “Vakna! med the Voice” står den unga Olof K Gustavsson. Han är välkammad och klädd i en svart kostym, blå skjorta med en välknuten röd sidenslips som pricken över i. Olof talar tydligt, målmedvetet och världsvant när han svarar på en mängd frågor från de tre programledarna, Martin Björk, Jacob Öqvist och Josefine Crafoord. Olof ger sina tre bästa tips för att nå sina mål och bemöts med blandade reaktioner från programledarna. När Olof berättar att hans mål är att bli miljardär i dollar, så får han en del höjda ögonbryn. Martin Björk är under intervjun minst sagt syrlig mot Olof och det går honom inte obemärkt förbi. Kommentarerna från “Björken” sätter sina spår i Olof och kommer att hemsöka honom senare i vuxen ålder. Vi ses i del 2 om Olof Gustavsson.