Vad betyder våra ikoner?

Cancel Culture´s egen huspudel

Varför får man betyg av oss? I fallen vi ger betyg är det för att vi vill synliggöra hur och vad man gjort i samband med sin cancellering. Det finns olika strategier man kan använda sig utav för att klara sig lindrigare undan drevet. Naturligtvis beroende på hur man hanterar den faktiska kritik man får ifrån branschen, kollegor, följare, tyckonomer eller övriga kritiker. Betyget blir där efter!

Vi svenskar är ett förlåtande folkslag. Ber man om ursäkt för vad man gjort så kommer man ofta att bli förlåten. Ibland hjälper inte ens en ursäkt. Ibland får man skämmas som en hund eller kanske bakom en kudde. En del personer brukar ta till ett annat vanligt knep. Det är att man tar på sig offerkoftan och intar offerrollen.

Nedan så följer en kort redogörelse för våra olika betyg vi sätter på den kända personens insats. Vi utdelar också uppmuntrande betyg såklart!

 

 

FÖRKLARING AV VÅRA IKONER

  • SKÄMSKUDDE – Gömma sig bakom en skämskudde borde en hel del göra. Här får man utdelade skämskuddar om personen bör skämmas för något den gjort eller kanske sin hantering av händelsen. Har man gjort något som uppfattas som omoraliskt eller är rent av brottsligt, ja då får man gömma sig bakom skämskudden!
  • OFFERKOFTA – Hört uttrycket att någon iklätt sig en offerkofta? Ja, har man gjort det så har personen ifråga har tyckt synd om sig själv, ansett sig själv vara utsatt för en komplott eller ett drev. Personen anser att den är utsatt för omständigheter utom dennes kontroll, snarare än att personen själv är ansvarig för händelserna.
  • PUDEL – Uttrycket ” att göra en pudel / pudla ” har de flesta svenskar hört någon gång i livet. Av Redaktionen får man utdelade pudlar när man har bett om ursäkt eller förlåt. Alternativt när man på något sätt försökt att förklara sig ur en situation eller händelse så får man detta betyg. Vi gillar folk som står för sina åsikter, men som inte föraktar pudlandet.
  • APPLÅD – Detta betyg delar vi inte ut så lättvindigt. Man förtjänar en applåd när man helt enkelt gjort något bra. Det handlar oftast om hur man uppträtt eller hanterat uppståndelsen kring sin egen person eller stått upp för yttrandefriheten på ett modigt och utstickande sätt.