Du läser nu
Lägga upp Mexicobilder på Instagram under pågående krig? Nu riktas drevet om mot profilen Carolina Gynning
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Lägga upp Mexicobilder på Instagram under pågående krig? Nu riktas drevet om mot profilen Carolina Gynning

Avatar

Vi ställde oss under helgen frågan om svenska influensers och mediaprofiler bör upphöra med sina reklamsamarbeten, inlägg och annat på sina plattformar under det pågående Ukraina-kriget. På vår instagram gjorde vi en liten undersökning som visade att 61% av våra följare inte tycker man ska behöva pausa sin verksamhet på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Men vilka är dessa människor som anklagar och drevar vilt omkring sig och vad förväntar dessa egentligen sig av influensers och mediaprofiler? Vad gör dessa kritiker själva för förändringar i sina liv och på vilket sätt bidrar de till fred och välstånd för Ukraina genom sina argsinta inlägg?

Drabbas kvinnliga mediaprofiler hårdare av drev?

Vidare i vår artikel ställde vi oss också frågan om kvinnliga influensers och profiler ställs hårdare mot väggen av kritiker och drevare än manliga motsvarigheter? Och som ett slags bekräftande svar på den frågan så är nästa kvinnliga mediaprofil nu i drevets strålkastarljus och anklagas för både det ena och det andra. En del kallade Carolina Gynnings inlägg för “provocerande smaklöst” och andra tyckte att hon skröt med sin livsstil mitt under rådande krig.

“Ta hand om varandra. Mina tankar går till alla drabbade familjer i Ukraina”

-Carolina Gynning på sin Instagram 22-02-27

Gynning står på sig mot kritiken

Men Carolina Gynning är ingen nybörjare i branschen. Hon har varit aktuell i tv och på sociala medier i snart 20 års tid och vet hur man skall föra sig mot publik och följare. Samtidigt fortsatte följarna på Instagram att skriva ilskna inlägg då Carolina fortsatte lägga upp semesterbilderna. Det medförde att hon fick börja krishantera istället och snart kom ett inlägg med henne själv på bild mellan palmerna upp. Där skrev hon:

“Gnäll inte här inne snälla. Mitt i allt hat som pågår i världen just nu är kärlek det ända som är rätt. Alla hanterar smärta och sorg på olika sätt. Vissa orkar inte känna. Vi är alla olika. Det finns inget sätt som är rätt eller fel.

Jag tänker fortsätta leva mitt fria liv tills det inte går längre. Mina barn ska inte straffas för att världsläget är helt åt helvete. De ska ha det bra in i ditt sista. Jag gör ALLT för mina tjejer. Blev faktiskt ledsen när folk skriver så mycket skit.
De vet verkligen inte vem jag är. Möt hat med kärlek! Love c”

Carolina Gynning på sin Instagram 22-02-28

Redaktionens kommentarer

Det verkar ha lönat sig att inte skämmas för att man åker på en inplanerad och efterlängtad semester med sin familj. Carolina Gynning stod helt enkelt på sig och Redaktionen är säkra på att vi kommer se det ilskna drevet rulla vidare för nästa skalp och lämna Gynning ifred nu. Dynamiken är intressant att bevittna. Ofta när man som utsatt offentlig person inte gjort något uppenbart fel och dessutom står på sig mot kritiken så tystnar den. Här ser vi en stark kvinna som därmed lyckats tysta cancel kulturen i sin linda. Mycket trivsamt att se!

Carolina Gynning i kommentar till sina kritiker på sin Instastory. Bild: Faksimil/Instagram/CarolinaGynning

Heja dig Gynning! Inte skall du skämmas för att du åker på semester med dina barn. De som ifrågasätter ditt omdöme eller empati är också förmodligen lätträknade men högljudda och är helt enkelt en del av den problematiska och existerande cancel kulturen. Redaktionen ger dig tre starka applåder för att du står upp för dig själv. Trevlig fortsatt semester önskar vi!

Redaktionens betyg:

Applåder

Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz