Redaktionen är äntligen tillbaka efter en välbehövlig mental vila. Vi har spenderat en dryg vecka med att läsa böcker, äta god mat och planera nästa semesterresa. Detta rekommenderar vi till alla!

Amalfikusten, Syd-Italien. Hit åker Redaktionen gärna för mental avkoppling. Bild: Cancelculture.se

En annan person vi vill ge rekommendationen om mental vila till är Bianca Ingrosso. Inte minst efter de senaste dygnens turer kring hennes älskade Caia Cosmetics och henne själv som entreprenör. Trovärdighet och transparens är viktiga ledord i affärslivet och Bianca är nu återigen i hetluften och har fått sin trovärdighet ifrågasatt. Denna gången är det sajten Bloggbevakning med Camilla Gervide som redogjort sina egna tvivel över Biancas trovärdighet.

Sanning eller konsekvens

Det hela startade med ett inlägg som Bloggbevakning gjorde på Instagram. Bloggbevakning redogjorde för ett händelseförlopp kring Bianca och en viss ögonkräm som Caia har i sortimentet. Bianca Ingrosso hade svarat på en följarfråga om vilken behandling som reducerat Biancas mörka ringar under ögonen och vad den hette. Bianca svarade att hon inte gjort en så kallad fillerbehandling under ögonen på minst ett och ett halvt år, utan antydde att det mer skulle handlat om resultatet från Caias ögonkräm.

Camilla Gervide. Kvinnan bakom Bloggbevakning. Bild: Faksimil/alchetron

Här hettar historien till och blir riktigt intressant. Bloggbevakning hade noterat blåmärken i ansiktet på Bianca Ingrosso under sommaren 2021. Det visade sig att en video där Bianca pratar om en fillerbehandling hon genomfört, publicerats så sent som för cirka tre månader sedan och inte för de över ett och ett halvt år sedan som Bianca påstått i sitt svar på Insta. Bloggbevakning fortsatte att ifrågasätta Biancas inlägg och uttalande och frågade sig avslutningsvis om: “Har influencers världens sämsta minne?

Givetvis gick det inte många dagar tills dess att Bianca Ingrosso tog till orda och gick till full attack mot kritiken som riktats mot henne. I en rad stories på sitt privata Instagramkonto gick Bianca ut med utstuderade och välriktade motattacker.

Tung kritik mot Nyheter24 & Bloggbevakning 

Det började med att Bianca ursäktade sig för att sprida negativ stämning på sin story. Hon skrev att hon är trött på allt på nätet och har bestämt sig för att inte ödsla sin energi mer. Men ibland händer det att man tappar tålamodet. Bianca fortsätter:

Också tråkigt att Nyheter24 är ansvariga utgivare för denna mobbningsblogg och att dem ägs av ett mediahus som profilerar sig mot kvinnor och familjeliv. Trist att ni står bakom en sån här sajt som sprider så mycket hat om ett kvinnodominerat yrke

Men kritiken tog inte slut där. Bianca riktade sig direkt till kvinnan bakom Bloggbevakning och menade att hon ska upphöra med att driva sin “sjuka business” och ha bättre källkritik. I samma story uppmanade hon sina följare att sluta supporta Bloggbevakning, eftersom Bianca menar att Bloggen mobbas, gör oklara analyser samt får kvinnor att må psykiskt dåligt.

Men det fanns mer krut i kanonen och den förödande kritiken från Bianca fortsatte. Hon menade vidare i sin story att Bloggbevakning är besatt och tjänar pengar på att förstöra för alla. Redaktionen får här tro att hon menar andra influensers i branschen. Efter ytterligare några sylvassa synpunkter ger Bianca Ingrosso en fempunktslista med tips riktade till sina följare och framförallt kvinnan bakom Bloggbevakning:

Bianca summerade hela cirkusen med att hon absolut inte skulle lura någon och om hon sagt något som inte stämmer så är det för att hon besitter ett bedrövligt minne. Hon riktar också en känga till skvallerblaskor som skriver om henne och de personer som uppmuntrar lögner kring henne.

Redaktionens avslutande analys

Redaktionen har enkelt att förstå den mentala stress som Bianca fått utstå den senaste tiden. Framförallt med Caias omtalade julkalender färskt i minnet. Bianca är en stor influenser och ovanpå detta driver hon företag vilket gör att hon är konstant påpassad. Sådant sliter på vem som helst. Man kan visa utmattningssymptom i alla åldrar och givetvis är Bianca inte undantagen. Hon är inte odödlig och att jobba för hårt jobb, för länge kan såklart leda till att man får sämre minne och en rad andra bieffekter.

Här blir det intressant. Vi vet att Bloggbevakning som sajt har en viss stil i sitt bloggande och har enligt en del profiler och branschmänniskor vi talat med så har bloggen med Camilla Gervide en mycket vass och elak ton. Redaktionen kan omöjligt veta vad Bianca och Bloggbevakning har för beef, men i detta fallet ser vi att det gäller en sakfråga och affärsmässighet.

Bianca Ingrosso februari 2021. Pressbild för Nelly.com. Bild: Nelly.com/CreativeCommons

Är det ett faktum att Bianca gjort och gör fillers? Ja, de görs enligt våra källor på kliniken ShapeBy. Dessutom menar Bloggbevakning med hänvisning till Biancas egna sociala kanaler, att det senaste tillfället för fillerpåfyllning var för cirka tre månader sedan. Blir det då ett problem när den populära Bianca antyder att hennes produkter skulle ha varit den enda orsaken till att hennes ringar under ögonen försvunnit den senaste tiden? Ja, det blir ett trovärdighetsproblem som Bloggbevakning mycket riktigt har pekat ut. Kan Biancas otydlighet ha orsakats av ett förvirrat minne? Ja, så kan det vara.

Men… en entreprenör och influenser av Biancas dignitet är tvungen att vara mer noggrann i sin marknadsföring och sin kommunikation. Man får inte slarva så här. Först julkalendern som en del menar inte var anpassad efter målgruppen och nu misstaget med att antyda att en ögonkräm som Bianca är reklampelare för, magiskt skulle ha raderat ut mörka ringar under ögonen. Så får inte seriös business bedrivas. Och Bianca är en seriös entreprenör. Skärpning helt enkelt. Betyget från oss blir denna gången också skärpt. Bianca får en skämskudde och en offerkofta. Varför? När man slarvar får man gömma sig bakom vår skämskudde och offerkoftan får Bianca för att hon klagar och försöker fokusförflytta. Det är inte en bra strategi. Kan Bianca vara i behov av PR- och karriärscoaching undrar vi?

Bloggbevakning och Camilla Gervide tänker du då? Ja, vi får anledning att återkomma med en artikel här med.