Du läser nu
Özz Nûjen tar på sig offerkoftan efter att ha kränkt ung teaterbesökare
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Özz Nûjen tar på sig offerkoftan efter att ha kränkt ung teaterbesökare

Avatar

Förra året skrev vi en lång artikel om Özz Nûjen och hans imponerande förmåga att cancellera sig själv ifrån rampljuset. Nu är han åter i hetluften. Under teaterföreställningen Laika som Özz nyligen spelade uppe i Ljusdal under den gångna veckan, så avbröt Özz allt skådespelande mitt i showen för att en ung tjej i publiken grävde i sin väska. Han ska enligt uppgift ha frågat besökaren vad hon letade efter och därefter skämtat på ett mindre lämpligt sätt. Allt för att han tyckte hon störde föreställningen. Efteråt gick företrädare för Ljusdals Riksteaterförening ut på Facebook och kritiserade Özz för att ha kränkt besökaren med sitt konfrontativa tilltag.

Ett numera borttaget budskap om vad som hände under föreställningen. Bild: Faksimil/FB/Ljusdals Riksteaterförening

Özz Nûjen gick senare ut med en ursäkt riktad till teatern och sa också senare i en kommentar till Aftonbladet att han inte vill förnedra någon och att han bara vill sprida kärlek och kunskap. Han menar dock att hans fokuserade skådespelande av 12-13 stycken roller kräver sitt fokus och koncentration och därmed kan man inte störa hur som helst. Özz dementerar att han skulle ha uttryckt sig nedsättande och säger att han verkligen ber om ursäkt.

Özz Nûjen, Laika. Bild: Sören Vilks, Pressbild, C-C

Vi skrev det för att vi tyckte han gick över en gräns när han gick ut ur sin roll och tilltalade personen på det där sättet. Och det verkade som att han för några minuter glömde att han inte stod på en stand up-scen. Men jag tycker inte att man inför närmare 200 personer frågar om vilken medicin någon tar, säger Catarina Boäng.

– Catarina Boäng, teatersekreterare kommenterar uttalandet till Aftonbladet

Redaktionen analyserar

Är Özz Nûjen en lättkränkt man eller är det så att han hade vatten på sin kvarn när han stoppade föreställningen och pekade ut åskådaren? Här talar Özz historia inte riktigt till hans fördel. Vi minns tillbaka till den ödesdigra intervjun som gjordes med skjutjärnsjournalisten Janne Josefsson från SVT Uppdrag Granskning efter terrorattentatet på Drottninggatan. Under den numera famösa intervjun pressades Özz hårt av Josefsson. Hans egen strategi att uppträdda aggressivt och munhuggas under hela intervjun framstod inte som lyckat. Att dessutom försöka utmåla Janne Josefsson som en klandervärd man tillika journalist ledde inte till många sympatier från tittarna.

Özz Nujen, teaterpjäsen Laika. Bild: Maryam Barari, Pressbild, C-C

Teaterns företrädare har sedan dess stått på sig kring hur det hela gick till under föreställningen. Det föranleder Redaktionen att tro att den tid som Özz spenderade borta från offentligheten efter intervjun i SVT, inte riktigt togs tillvara. Det tidigare betyget vi gav Özz var vasst betyg och innehöll både offerkoftor och skämskuddar. Det saknades självinsikt från Özz Nûjen. Och nu är det återigen som om han ändå tycker att det är lite synd om honom själv. Visst gjorde Özz nu det rätta och bad om ursäkt, men en ursäkt ska göras förbehållslöst och utan reservationer. Annars framstår man inte som trovärdig för sin publik och följare.

Så några slutliga tips från oss på Redaktionen till Özz. Du är en rolig komiker och en engagerad skådespelare, men du får sluta att ta allt så personligt. Dröj heller inte med dina självinsikter eller med ursäkter och när du väl levererar en ursäkt. Ja, leverera den då utan några som helst krusiduller. Betyget från oss blir en pudel för att hans ursäktsbrev ändå skickades ut hyfsat snabbt. Men Redaktionen får tyvärr konstatera att Nûjen fortfarande klär bra i den där offerkoftan.

Redaktionens betyg:

Offerkofta
Pudel

Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz