Du läser nu
Klimatminister Annika Strandhäll drevar emot sin politiska favorit-antagonist
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Klimatminister Annika Strandhäll drevar emot sin politiska favorit-antagonist

Avatar

Tycker man att svensk politik är sövande och tråkig är Redaktionens rekommendation att genast skaffa Twitter och klicka följ på socialdemokraten tillika Klimat & Miljöminister Annika Strandhäll samt hennes politiska motståndare – den orädda moderaten Hanif Bali. Då försäkrar vi att det blir liv i luckan igen.

Igår försökte minister Strandhäll skapa drev och cancellera Hanif Bali, igen. Strandhäll använde sitt personliga Twitterkonto till att reagera på ett uttalande som Hanif Bali gjort för några dagar sedan om kvinnlig idrott och transkvinnor. Balis inlägg får ses som en kommentar i en längre och pågående debatt där kvinnor födda män, deltar i kvinnoidrotter och kniper medaljer och rekord på löpande band. Balis kommentar såg ut så här:

Tweeten: Bali resonerade och redovisade sin ståndpunkt med transkvinnor (biologiskt födda män) som deltar i kvinnoidrotten.

Amerikanska förhörstekniker används i drevet

Som vanligt när det kommer till heta ämnen som avhandlas på sociala medier, så kan man räkna minuter tills dess att de första arga kommentarerna börjar trilla in efter det att en offentlig person uttalat sig. Det var inte annorlunda denna gången heller. En kommentar som direkt kom in emot Hanif Bali var som tagen ur en känd förhörsteknik som uppfanns i USA på 50-talet.

Förhörstekniken heter R.E.I.D och i steg nummer 8 av 9 så är tanken att man ska leda den misstänkte (i detta fallet Hanif Bali reds. anm.) till att erkänna skuld inför vittnen och/eller medge någon typ av validation till skuld som slutligen ska leda till att man mer eller mindre erkänt sitt brott. I detta fallet öppet inför Twitterpubliken som vittnena.

Oaktat Hanif Bali och hans förmåga att provocera sina politiska motståndare så är det ofta så här man försöker sätta dit någon. Med följden att drevet äntligen kan skörda sitt offer. Inte alla är skickliga nog att hantera stormen som Bali dock. Läs och se om du håller med oss i vår iakttagelse om hur det kan se ut.

Tweeten: Arg kommentar som befäster Hanif Bali med något han förmodligen inte menade med sitt ursrungliga inlägg. Men ett sätt att öka farten drevet rullar med.

Upprörd Strandhäll gör sitt för att piska upp stämningen

In i hetluften igen. Minister Strandhäll röt direkt ifrån på sin plattform. Dessa båda politikerna går inte direkt ihop som ler och långhalm och detta var som sagt inget undantag. Hanif Balis uttalande fick Strandhäll som sagt att se rött och ministern försökte direkt piska upp ett större drev mot moderaten Bali genom att pinga in Moderaternas officiella Twitterkonto.

Redaktionens tankar

Är detta en nivå på politik som vi vill se i Sverige? Frågan skall ställas till båda läger vill vi noga poängtera. Kan inte heta ämnen diskuteras sakligt och utan att försöken att sätta dit varandra ingår? Det börjar ärligt bli lite tjatigt och man föregår inte med goda exempel för kommande politiska generationer och makthavare. Man tvingar debattörer att att alltid tassa på tå och att sitta ängsliga inför vilka reaktionerna kan komma att bli. Går det inte att bedriva åsikter och tyckanden på ett mer värdigt sätt undrar vi?

Kommer vi någonsin kunna komma tillbaka dit? Till det värdiga och sakliga. Eller är alla gränser passerade? Har alla redan investerat så tungt i sina skyttegravar, speciellt i det politiska landskapet att man vägrar kliva ur och upp för att debattera sakfrågor. Redaktionen filosoferar vidare högt och tänker att kanske Public Service borde vara med och hjälpa till att styra upp debattklimatet? Man borde i breda politiska debatter vägra acceptera snömos och dimridåer och istället alltid kräva sakliga svar från de man intervjuar och ställer mot väggen? Kanske kan vi komma dit igen. Drömma får man ju än så länge göra.

Nä detta gillar vi inte och det tillför ingenting till debatten. Skärpning Strandhäll och Bali! Det blir skämskuddar i betyg till er båda två. En var att gömma sig bakom. Vi kan förstå att man investerat politiska poänger sedan år tillbaka i en del profilfrågor. Men sans och balans måste gå före och vi vill se saklighet! Gör om gör rätt är vårt bud.

Redaktionens betyg:

Skämskudde

Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz