Du läser nu
Den senaste brutala attacken från manlig transaktivist, har återigen försatt författaren J.K Rowling i hetluften
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Den senaste brutala attacken från manlig transaktivist, har återigen försatt författaren J.K Rowling i hetluften

Avatar

På plattformen X (f.d Twitter) publicerades här om dagen en video innehållandes allvarliga anklagelser mot Harry Potter-författaren J.K Rowling. Kritikern kallade Rowling “transfobisk” och ifrågasatte att hennes populära bokserie om karaktären “Harry Potter” fortfarande kan vara så pass populär i ljuset av hans anklagelser. Aktivisten menade vidare att Rowling historiskt sagt de mest fruktansvärda, skrämmande och äckliga sakerna man kan tänka sig om transpersoner och i synnerhet transkvinnor.

I klippet ställer aktivisten tittaren en retorisk fråga om hur man kan fortsätta ge stöd till en person som Rowling och han verkar i klippet vara uppriktigt förbluffad över att folk fortfarande läser hennes böcker. Han påstod också att Rowling fortfarande aktivt gör saker för att skada “HBTQ-gemenskapen” och avslutade videoklippet med att konstatera att han absolut inte någonsin kan stödja något sådant eftersom det skadar hans syskon i rörelsen.

Tweeten: Den argsinta attacken mot Rowling och hennes replik.

Aktivisten får svar på tal efter hans anklagelser blivit virala

J.K Rowling var blixtsnabbt ute och replikerade efter att klippet med anklagelserna gått viralt och dragit in över sex miljoner visningar på bara några dagar.

I repliken efterfrågade Rowling på nytt exempel på saker hon tidigare sagt som skulle ge stöd för aktivistens anklagelser om att hon är transfobisk. Hon avslutade kommentaren med en förhoppning om att aktivistens publika klagomål mot henne inte skulle komma att göra honom till måltavla för en motattack och ett efterföljande cancelleringsdrev.

Den hyllade författaren har under de senare åren återkommande kommit att bli en av de främsta måltavlorna för pro-transrörelsen. J.K Rowling har utstått återkommande drev innehållandes allvarlig kritik för hennes åsikter om transpersoner. Rowling kan numera också “stoltsera” med den nedlåtande titeln: “TERF” – transexkluderande radikalfeminist, ett epitet hon givits av sina motståndare.

Redaktionens kommentar

Vill du fräscha upp minnet kring alla aktuella händelser som berör J.K Rowling och hennes kritiker inom pro-transrörelsen, så kan du läsa en artikel vi skrev tidigare i år, det gör du här.

Redaktionen konstaterar att samtals- och debattklimatet idag är mer infekterat än någonsin, något du själv kanske fått erfara någon gång? Skyttegravarna är grävda och bemannade med åsiktsaktivister och allsköns fanatiska ideologer beväpnade till tänderna med anklagande argument. Detta sker naturligtvis på båda sidor om slagfältet, men till vilken nytta?

Kommer vi någonsin komma ifrån det här tröttsamma tonläget där vi bara anklagar andra samtidigt som vi sällan tillåter de vi just anklagat att hålla oss ansvariga för att anklagelserna ifråga är baserade på fakta och sanning? Återkommande har både Rowling och hennes följare försökt ställa frågor till kritikerna om vad hon under åren skulle ha sagt för kränkande saker som kan brännmärka henne som transfobisk. Svaren uteblir. Så även denna gång, tills nästa tillfälle uppstår där Rowling attackeras och på nytt hamnar i kikarsiktet för sina åsiktsmotståndare.

Skölj öronen och repetera in i oändligheten tycks vara samtidens melodi för vissa personer. Hur uttröttande måste inte det förhållningssättet vara i längden?

Tweeten: Rowling blir försvarad i en Tweet som försöker klargöra i sak vad hon sagt historiskt om transfrågan.

Tänk vad uppfriskande det vore med en ren och saklig debatt i radioaktiva frågor som t.ex. “transfrågan”. Debatt utan personliga påhopp och påklistrade nedlåtande epitet.

När det kommer till just ”transfrågan” försökte sig SVT nyligen sig på att skapa debatt då man publicerade den omdiskuterade dokumentären, Transkriget, på SVT-Play. Naturligtvis har ingen av de ideologiskt drivna aktivistorganisationerna som SVT granskat i serien, därefter velat möta varesig sina kritiker eller den sakliga kritiken. Istället hänvisade man till uttalanden där man tog avstånd och fördömde dokumentären och SVT.

Men.. skam den som önskar sig en saklig och trevlig debatt i valfri het fråga. Plötsligt en dag, då händer det tänker vi! Folk tröttnar helt enkelt och kanske får vi se en ny folkrörelse växa sig fram. Långsökt kanske? Visst, men Redaktionen består av optimister med viss tro på mänskligheten.

Avslutningsvis. När vi blickar ned i vår kristallkula konstaterar den krasst att ingen aktivist i närtid lär kunna rå på eller lyckas med att cancellera J.K Rowling. I alla fall inte på något sätt som kommer påverka hennes tillvaro i negativ mening.

Författaren är etablerad, vältalig, saklig och sätter dagligen ris på bordet med hjälp av den stora högen med ”fuck-off-kapital” som miljontals sålda böcker givit henne. Hon kunde egentligen inte bry sig mindre.

Tack för att du läser!


Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz