Bild: Tim Mossholder, Unsplash, Creative Commons

Hej på dig kära läsare! Det var ett tag sedan vi sågs och vatten har flutit under broarna så att säga. Vi tog lagom till nyåret ett beslut om att göra om sajten med nytt fräschare utseende och med det blev det också en lång skrivarpaus.

Något vi uppskattat mycket är såklart att inflödet av nya läsare/följare fortfarande skett, såväl som att vi mottagit spontana hurrarop av en del trogna läsare både IRL såväl som i inboxen. Tack för det. Det uppmuntrar och sporrar oss till att ta upp pennorna (tangentborden) igen och göra en liten nysatsning.

Vi konstaterar att cancelkulturen i Sverige fortsätter breda ut sig och begreppet är numera cementerat i både tal och skrift bland de flesta åldersgrupperna ute i landet. Kvinnor som män, ung som äldre har snappat upp vad cancelkulturen handlar om och är idag medvetna om detta elaka och debatthämmande fenomen.

Redaktionen fortsätter att driva nyanserad opinion och analyser och tar alltjämt på sig uppdraget att skildra svenska och utländska offentliga och kända personers cancelhistorier. Vi tror att fler perspektiv krävs för att vi alla tillsammans ska kunna hjälpas åt att bevara och vårda det fria ordet samt den svenska yttrandefrihetens rätt så goda hälsa! Det behövs fler tydliga motkrafter. Motkrafter som vågar utmana och lägga fram nya sätt att se på olika heta samhällsfrågor, men också bedriva opinion när det krävs, något som vi på Redaktionen i förlängningen tror kan bidra till att förhindra att det svenska samhället blir mer polariserat, slutet, misstänksamt och kallt.

En fri och levande debatt med flera olika perspektiv är absolut nödvändigt. Så häng med oss vidare in på vår nya sajt och glöm inte göra ett bokmärke i din webbläsare. Följ oss också på sociala medier om du inte redan gjort det! Det gör du bäst på Instagram och Linkedin.

Väl mött och trevlig läsning önskar vi dig! Tack för att du läser!

/Redaktionen