Du läser nu
Aningslösa influencers på horfest. Men ger hål i huvudet också hål i plånboken?
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Aningslösa influencers på horfest. Men ger hål i huvudet också hål i plånboken?

Avatar

Många är reaktionerna på den omtalade “Pimps & hoes-festen” som hölls av mediaprofilen Katrin Zytomierska under helgen som gick. Katrin fyllde 45 år och slog på stort med en temafest med ett minst sagt kontroversiellt tema. Alla deltagare skulle klä ut sig som horor eller hallickar. Bland annat fick bonusmamman till Katrins barn, Julia Franzén mottaga rejält med kritik efter det att hon filmat Katrins och Bingo Rimérs barn, sminkade och utklädda till nidbilden av en prostituerad. I klippet kan man höra Julia Franzén och barnen utropa att de är horor och glatt le in i kameran. Horfesten, aningslösa mediaprofiler såväl som tilltaget med att ta med barnen i det hela, bidrog till att stormen blåste upp och har satt flertalet av de kända profilerna i rejält blåsväder.

Aningslöshet, tystnad och stängda Instagramkonton

En av de som grävt och publicerat inlägg och klipp från festen ihop med väldigt konstruktiv kritik är Camilla Gervide som driver kontot “Bloggbevakning“. Redan under helgen hamnade Katrin Zytomierska under Bloggbevaknings-lupp och fick mottaga rättmätig kritik för den kommande temafesten.

Det publicerades snart flertalet fotografier på Katrin, Bingo och deras barn, alla utklädda till prostituerade. Hyllningarna och reposts haglade in från deltagande gäster och lika snabbt som de publicerades där, så spreds bilderna online och kritikstormen tilltog samtidigt som de inblandade börja låsa sina publika konton.

Tweeten: Syrlig kritik leveras av användaren Leo Vene mot Ida Warg och hennes dubbelmoral.

En känd mediaprofil och influencer som deltog på festen är Ida Warg. Något som pekats ut och är mycket anmärkningsvärt är hur aningslös Ida Warg är. Den 11/9-22 var hon på en välgörenhetsgala mot trafficking. En vecka senare deltar hon på fest utklädd till prostituerad och poserar framför kameran. Det är så urbota dumt att ord inte riktigt räcker till att beskriva det.

Redaktionens kommentarer

Många av deltagarna på festen driver idag företag som säljer olika typer av produkter. En som satt ned foten rejält är den kända violinisten Linda Lampenius, som leder cancelleringståget och har blandat in företag som Ica, Willys, Coop, Mathem, Citygross, Apotea, Hemköp för att få reaktioner. Det är tydligt att människor är mycket upprörda över den totala aningslöshet som temafesten förde med sig och inte minst att man involverar barn i vuxnas tankar och lekar. Detta utan att förstå konsekvenserna med att både involvera barn samt publicera fotografier på barnen online.

Är det då rätt att ge sig på människors försörjning för att få fram sin poäng och mätta cancelleringshungern? Nej. Redaktionen är tydliga med att det inte är rätt väg att gå. Lika lite som Ida Warg, Katrin Zytomierska och Daniel Paris förtjänar att få sitt levebröd indraget, så förtjänade inte heller Paolo Roberto det. Med det sagt är beslutet att köpa prostituerade såväl som att klä ut sig och festa som en, helt förkastligt. Vi får se om det påverkar balansräkningen hos de iblandade.

Vi frågar oss om det inte går att föra en debatt utan detta höga tonläge och krav på blod? Finns det inga svenska plattformar som skulle kunna bjuda in samtliga berörda influencers från festen, där de får möta branschkunniga organisationer inom prostitution och trafficking för en debatt? 

Tweeten: Grundaren av “Inte-Din-Hora” biter ifrån rejält.

Det finns alltid ett tredje perspektiv. Att skapa förståelse för olika perspektiv i viktiga frågor så som trafficking och prostitution är avgörande för att minska lidande för tusentals kvinnor. Men det driver ju inte så många annonsklick. Då är det enklare att hänga på drevet och driva in mer trafik på ännu en klickbar nyhet än att gjuta olja på vågorna och hjälpa till att bygga ett mer varmt, förstående och humant samhälle.

Betyget för hanteringen av kritiken blir från Redaktionen hela fyra skämskuddar! De lama ursäkterna och den uppvisade bristande förståelsen för vilket totalt lidande prostitution och trafficking är, gör att Redaktionen inte kan skona någon. För att genom att klä ut ditt barn till en kvinna som säljer sex normaliserar du en kvinna som säljer sex. Katrin, Ida, Julia, Daniel, Bingo och gänget på festen får helt enkelt skämmas rejält och börja försöka se livet ur fler perspektiv än sitt eget.

Redaktionens betyg:

Skämskuddar

Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz