De flesta vet ju att livet serverar en och annan citron emellanåt. Allt är inte en dans på rosblad och när bladen vissnat lite och citronerna kommer flygande gäller det att bita ihop och ta ett omtag på tillvaron, planer och målsättningar. Framförallt, släppa på självkritiken.

Trösklar och gupp är helt enkelt en del av vardagen som skribent och det gäller alltid att kunna sätta trösklarna i perspektiv. Men också sänka sina egna krav på hög prestation när livet är utmanande! Vi tycker ju att detta är roligt och skriver just av den anledningen. Det är några insikter och lärdomar som Redaktionen fått ta till sig de senaste månaderna. Vi är ett litet gäng och leveransen av rykande heta artiklar blir såklart då också lättare lidande när vi stöter på hinder i vardagen.

Redaktionens insikter och omstarten från skrivarfrossan sprang ur ett nyhetsbrev som vi prenumererar på. Det är från företaget Journalist Akademien och innehållet fokuserade helt på just det där med trösklar och skrivande.

Som de också sammanfattar är kärlekssorg, psykisk utmattning eller andra motgångar en del av livet. Konsumtion av diverse sociala medier gör inte heller saken bättre. Men och andra sidan är vi inte ensamma om att stöta på utmaningar. Så det är bara att tugga i sig och sätta fart. Speciellt en av oss i Redaktionen fick en tankeställare om att personliga dilemman går över och inte behöver gå ut över prestationerna. Men bara om man vågar sänka kraven på sig själv under tiden de pågår och slå bort den egna hårda kritiken. Man är alltid sin egen värsta kritiker och nu har vi pensionerat vår!

Det som glädjer oss också att vi fått reaktioner från läsare på vart våra artiklar tagit vägen. Cancelkulturen står stark och fortsätter sätta stora krokben för det fria ordet och yttrandefriheten runt omkring oss i samhället och debatten. Bestraffnings- och utraderingskulturen också känd som cancel culture drabbat offentliga personer, företagsledare, kändisar, privatpersoner med flera. Den står tyvärr fortfarande stark och vi ska fortsätta sätta den under lupp. Med analytiska och sammanfattande artiklar kryddade med lite humor och sunt förnuft. Häng med.