Du läser nu
Den frispråkiga Bette Midler i underhållande storbråk med West Virginias guvernör Justice
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Den frispråkiga Bette Midler i underhållande storbråk med West Virginias guvernör Justice

Avatar

Bette Midler, 75, är en mycket känd och omtyckt sångerska tillika skådespelerska. Bette är också en fyrfaldig vinnare av Golden Globe-utmärkelsen. Över hela världen har hon också blivit en gayikon och går då under namnet The Divine Miss M. Bette har gjort massor av topplisteplaceringar såväl som levererat ikoniska filmroller.

Under de senaste åren har hon blivit alltmer engagerad i samhällsfrågor. Förra året i september ilsknade hon till rejält när delstaten Texas skulle införa en ny restriktiv lag om aborter. Detta satte henne rejält i klistret med delstaten Texas politiker såväl som flera andra.

Bette Midler på Grammy Awards år 1990. Bild: Images Alight, CC BY 2.0

Sociala medier ställer till det för Bette Midler

Den frispråkiga Bette Midler gick vid tidpunkten ut i både media och på sitt sociala konto och föreslog att det bästa kvinnorna i Texas kunde göra för att stoppa den kontroversiella lagen var att “vägra ha sex” med männen i delstaten. Bette lyckades och hon fick stor uppmärksamhet för sin minst sagt kreativa idé.

Bette Midler fick strax därpå upp ögonen för en hårdnackad republikansk politiker. Nämligen West Virginia senatorn Joe Manchin. Manchin hade tidigare varit med och sänkt sittande president Joe Bidens och dennes “Build Back Better“-utgiftsplan som ska förbättra livet för de mindre bemedlade. Sen hade Joe Manchin även fräckheten att stå i vägen för en reform i amerikanska senasten som skulle underlätta stärkt rösträttsskydd.

Bette Midler skred inte orden om senatorn Joe Manchin på sitt Twitterkonto:

“Vad Joe Manchin, som representerar en befolkning som är mindre än Brooklyn, har gjort mot resten av Amerika, som vill gå framåt, inte bakåt, som hans stat, är hemskt.”

“Han sålde ut oss. Han vill att vi alla ska vara precis som hans delstat, West Virginia. Fattiga, analfabeter och utträngda.”

-Bette Midler om senatorn Joe Manchin, West Virginia

West Virginiaborna gör uppror mot Bette Midler

Uttalandet från Bette Midler där hon fick till attack på Joe Munchin retade upp många West Virginiabor som tyckte att Bette såg ner på delstatens befolkning som fattiga analfabeter.

Bette Midler insåg snart sitt övertramp och bad senare om ursäkt till “the good people of West Virginia” men vad Bette Midler inte visste vad att hon även retat upp West Virginias starke man tillika guvernör, Jim Justice.

Guvernör Jim Justice. Bild: Governor Jim Justice

“Bette Midler can kiss my dogs heiny”

Idag gäller det att vara kreativ på sociala medier precis som Bette Midler var när hon uppmanade kvinnorna att sluta ha sex för att stoppa abortlagen i Texas. Och nu fick hon smaka på sin egen virala medicin. För när guvernören Jim Justice gjorde sin entré i talarstolen i det ståtliga “state capitol” häromdagen hade även han ett skämt på lager. Kort in på sitt anförande i talarstolen så tog han även upp sin lilla hund “Baby Dog” på podiet inför en uppspelt och förvånad publik. Jim Justice höll sin hund och riktade dess bakdel mot publiken och utvecklade sitt tilltag med:

”Alltför många människor har tvivlat på West Virginias befolkning och dem gör även dåliga skämt om oss men vet ni vad, dem kan kyssa min hunds rumpa!” 

-Guvernör Jim Justice i kommentar till Bette Midler och alla övriga

Det blev ett hjärtligt och gott skratt runt om i hela salen och folk stod upp och applåderade. 

Dräpande tillbakakaka från Bette Midler

Efter händelsen så twittrade Bette Midler följande: “Här är de statliga rankningarna för alla områden och byråer som den så kallade “guvernören” i West Virginia, Jim Justice, är ansvarig för. Att döma av dessa rankningar skulle jag säga att hans hunds röv skulle bli en bättre guvernör än honom själv!

Redaktionens kommentar

Så här är det. Framtida politiska problem kommer att avhandlas på sociala medier. Det är en trend som vi sett länge och den kommer att hålla i sig tror vi. Det är en välkommen ingrediens till den i övrigt sövande politiska spelplanen. Men det gäller att vara på sin vakt och att inte låta sig bli cancellerad. Då har det gått för långt.

I detta fall ger redaktionen applåder till både Bette Midler och Jim Justice för hög nivå på underhållningen!

Redaktionens betyg:

Applåder

Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz