Du läser nu
Bathina Philipson – Den företagssamma fortköraren
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Bathina Philipson – Den företagssamma fortköraren

Avatar

Bathina är en välkänd societetslady med en egen podcast – Bathinas skilda möten. I podden möter hon alla sorters framgångsrika personer och vänner som intervjuas om sina liv. Bathina Philipson är gift med kungens bästa vän, Aje Philipsson. Tillsammans har de tre barn. Som barn flydde Bathina till Sverige från Syrien med sina föräldrar. De hamnade i en lägenhet i Uppsala där hon växte upp tillsammans med sina sju syskon. Några år senare, nu omlokaliserad till huvudstaden, började den den företagsamma Bathina sälja rosor på restaurangerna runt Stureplan. Detta för att få ihop sin ekonomi.

Den välkända Stureplanskrogen – The Spy Bar. Bild: Eric Mehat, CC BY-ND 2.0

TV-jobben låste upp nästa nivå

Efter några år fick hon ett jobb på TV3 som väderflicka och så en dag dök hennes prins upp, den förmögne playboyen Aje Philipson. TV verkar alltid ha fascinerat Bathina och kanske känner hon att det är där hon egentligen hör hemma och inte som den societetslady hon idag blivit. För att visa vem hon egentligen är skapade Bathina Philipson, SVT-serien “Bathinas värld“. Här fick man som tittare följa med på hennes resa och berättelse om en glad tjej som gillar att spela handboll till rik, lika glad och nu livsnjutande hustru. Sedan dess har Bathina varit med i en hel del produktioner och har bland annat svängt runt sina lurviga i det populära programmet ”Let’s Dance” på TV4. 

Det hetsiga humöret satte henne i klistret

I en artikel från tidningen Damernas Värld beskriver Bathina Philipson sig själv på följande sätt: “Jag är en social och öppen person som har ett högt temperament och ibland kan vara lite hetsig. Jag tycker jag är rolig också, men det kanske bara jag själv som tycker.”

Denna kombination av ett högt temperament och att vara hetsig gick en morgon ut över en Östermalmsbo och dennes son. De båda gick på trottoaren men fick snart se sig själva vara på direkt kollisionskurs med Bathina Philipson och hennes stadsjeep.

Bild: 13jorn Kusa, CC BY-NC-ND 2.0

Bathina är känd hos en del på Öfre Östermalm för att vara en tuff och otålig bilförare. Har man tidigare sett en Mercedes SUV komma rasande fart ned för kvarteren då är det bäst att trycka sig upp mot husfasaderna längs med trottoaren eller att inte korsa övergångsstället förrän kusten är klar. Här gäller: Bathina rules! 

Hennes vårdslöshet i trafiken slutade till med en stämning i rätten, allt enligt en artikel på TW news. Detta efter en körning i kvarteren där hon bland annat genade över ett övergångsställe och nästan körde på tidigare nämnd Östermalmspappa och hans då sjuåriga son. Totalt sex personer blev vittnen till händelsen. Bathina nekade till allt och menade att hon kört cirka 20 kilometer i timmen och att alla som påstår att hon kört närmre 60km/h talar osanning. Hennes förklaring var att hon körde upp på trottoaren för att väja för en cyklist som befann sig mitt på vägen. Bathina förklarade: ”Jag gjorde allt för att hålla mig så långt ifrån. Annars hade jag kört på honom”.

Stockholms Tingsrätt dömde Bathina Philipson för vårdslöshet i trafik till 40 dagsböter om 370 kronor. Därefter har Bathina försökt få till prövningstillstånd i högre rättsinstanser för att kunna bli frikänd och rentvådd. Men här om dagen avslog Högsta domstolen hennes begäran om överprövning. Reaktionerna på detta når sällan utanför stadsdelen och det är på ett sätt rimligt. Behandlas vi olika av medierna beroende på vilken ställning vi har i samhället? Ja, kanske. I detta fallet har inte många fördömande debattinlagor eller löpsedlar förekommit. Inte heller är Bathina namngiven i speciellt många medier. Debatten om de pressetiska reglerna borde alltid gå varm tycker vi. För att Bathina är en offentlig person som påverkar sitt följe råder det inga tvivel om.

Inte att underskatta eller att förtjäna! Redaktionens egen huspudel. Bild: Cancelculture.se

Redaktionen tipsar

För att återfå sitt förtroende som bilförare på Östermalm och för att kunna bli förlåten är Redaktionens tips till Bathina att erbjuda sig att stå trafikvakt på morgon och eftermiddag vid Fredrikshovs Slotts Skola, belägen intill hennes hem. Detta skulle helt säkert uppskattas av föräldrarna och Bathina skulle göra en god gärning och samtidigt sona sitt brott i kvarterets ögon och ibland societeten på Östermalm. Människor vill förlåta och vi tror på den ädla konsten i att uppriktigt pudla. Betyget från Redaktionen blir dock en stark skämskudde. Man bör alltid stå för vad man gjort.

Redaktionens betyg:

Skämskudde

Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz