Joel Kinnaman, vår svenska filmstjärna står inför en av karriärens svåraste prövningar någonsin. Han har nyligen blivit anklagad för våldtäkt av en svenska vid namn Gabriella Magnusson, känd under sitt modellnamn – Bella Davis. I ett uttalande på Kinnamans Instagram så medger han att han inlett en kortare romans med kvinnan ifråga under den senare delen av 2018, men hävdar med bestämdhet att det var en relation på lika villkor. Kvinnan blev förmodligen stött över att behöva lämna skådespelarens lägenhet tidigt på morgonen efter att de båda haft intimt umgänge och Kinnaman hade arbete som väntade. Sedan verkar det som att han ej hörde utav sig. Därefter har de båda inte möts. Bella Davis har dock under två tillfällen, 2019 och 2020 kontaktat Kinnaman. Hon har också enligt Joel trakasserat honom och hans familj och senare framfört krav på olika saker. Dessa saker ville Bella ha för att inte “gå publikt” med en historia som skulle kunna stjälpa karriären för Joel. Enligt Kinnaman själv har Davis bland annat velat få kontakter i Hollywood, pengar till lägenhet, hjälp med en egen wikipedia sida och ett verifierat Instagramkonto. 

Modus operandi: Anfall är bästa försvar

Bella Davis har idag ca 136000 följare på sitt Instagramkonto. Inför dessa följare och hela världen gick hon den sjunde augusti ut med anklagelser om att Joel Kinnaman skall ha begått sexuella övergrepp mot henne. I dagliga stories och inlägg har Davis sedan dess tillsynes försökt att stärka sitt mål mot Kinnaman. Mellan flera storyinlägg på hennes instagramkonto som handlar om händelsen så gör hon plötsligt nedslag med reklam för ett kortföretag Davis har ett reklamsamarbete med. Därefter följer det igen nya storyinlägg om anklagelser och annat riktat mot Kinnaman. Hennes strategi med att föra fram sina allvarliga anklagelser om vart annat blandat med reklam framstår minst sagt märkligt och det är inte första gången vi ser en Hollywood-stjärna anklagas med liknande tillvägagångssätt. Davis har nu också vänt sig till svensk polis och har polisanmält Joel Kinnaman till polisen i Skövde, Skaraborg. 

Bild: Twittrare summerar händelsen

Kinnaman får igenom ett besöksförbud 

Joel har nu skridit till handling. Han har inför en amerikansk domstol redogjort för de sakskäl som han menar skall ligga till grund för ett besöksförbud mot Bella Davis. Detta fick han igenom och modellen får därmed inte komma närmre än cirka 90 meter från skådespelaren. Kinnaman har också polisanmält Gabriella Magnusson till svensk polis i samband med sitt offentliga uttalande om händelsen. Det är enligt Redaktionen mycket som pekar på att det är fråga om att Joel Kinnaman råkat ut för olyckliga omständigheter kopplat till sin tidigare romans. Anklagelserna följer precis i kölvattnet av hans senaste filmpremiär för filmen “Suicide Squad“. Detta är naturligtvis inte den pr-maskin man önskat från filmproducenten eller Kinnaman själv och som betraktare lämnar ofta denna typ av anklagelser en fadd smak i munnen. Vi får helt enkelt också vänta och se om skriverierna med Bella Davis bidragit till sämre biljettförsäljning.

Redaktionen menar att om en amerikansk domstol utfärdar besöksförbud så har stjärnan nog tillräckligt på fötterna för att ta sig ur denna prövningen rätt helskinnad. Hur som helst blir detta ett intressant fall att följa. Skall den svenska åklagaren inleda en förundersökning mot Joel? Håller Kinnamans egna sakskäl för någon form av rättsåtgärd mot Bella Davis även på svensk mark? Vår bedömning är att detta kommer reda ut sig för den svenska filmstjärnan och en sak är säker, Redaktionen kommer följa upp detta.