Du läser nu
Chrissy Teigen – Gamla tweets och en stor offerkofta
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Chrissy Teigen – Gamla tweets och en stor offerkofta

Avatar

Chrissy Teigen är en välkänd modell och tv-personlighet från USA. Hon har varit med i en rad olika tv-program som deltagare men är också en omtyckt programledare. Hon älskar mat och har med hjälp av sin kärlek till kokkonsten skrivit två stycken bästsäljande kokböcker. Samtidigt har hon lyckats hålla sig smal och framgångsrik. Detta gillar hennes följare. Att hon lyckats med konststycket av att vara snygg, äta god mat och leva livet på samma gång är en del av den amerikanska drömmen för många av hennes följare. Hennes man är för övrigt den kända sångaren och allkonstnären John Legend. Tillsammans har Chrissy och John två små bedårande barn. 

Chrissy Teigen & John Legend, Bild: Jason Merritt/Getty Images via ABC. Walt Disney Television

Bakom de vackra kulisserna

Chrissy var länge beundrad för sin villighet att hålla sina plattformar ärliga och uppriktiga. Hon har aldrig tvekat inför att utropa orättvisor när hon såg dem. Hennes Twitter-konto har alltid spridit glädje och drivit på positiva förändringar. Men det få visste och såg, var att Teigen också kunde vara extremt elak både framför och bakom kulisserna.

Det hela började med att modellen Courtney Stodden gick ut och berättade att Teigen mobbat henne både på nätet och privat. I några kommentarer till tidningen The Daily Beast berättar hon att Teigen kunde twittra att Stodden borde dö och begravas. Men Chrissy kunde även skicka privata meddelanden om att hon skulle ta livet utav sig. En av de värsta kommentarerna var att Stodden skulle ta en “dirt nap”, med andra ord, begravas under jord. 

Bild: Faksimil/Twitter

Teigens elaka tunga skördar offer

Teigen’s internetmobbing av stackars unga Stodden som vid tidpunkten endast var 16 år, fortsatte ett tag till. År 2012 skrev Teigen saker som “jag hatar dig” och “vilken drog får dig att göra så där med din mun? Frågar åt en vän som verkligen vill veta hur man kan se ut som en idiot. Tack.” Ett år senare kallade Teigen “Teen Mom“-stjärnan Farrah Abraham för “en hora.” Det verkar som sagt att fler råkat ut för Teigens elaka tunga än vad vi först trott.

I en kommentar till BuzzFed berättar Stodden att hon verkligen led under perioden och mådde riktigt dåligt och att hon hade verkligen behövt hjälp. Hon berättade också att hon blev utnyttjad under sina unga år. 

Efter det att Courtney Stodden gått ut publikt och avslöjat inför hela världen och visat hur elak Chrissy Teigen kan vara med sina tweets och personliga meddelanden, så bad Teigen officiellt om ursäkt. Hon pudlade kraftigt. Men samtidigt var Courtney blockerad från att interagera med Teigens Twitterkonto. Redaktionen undrar lite om det hela inte endast är ett spel från Chrissy Teignes sida, för att bibehålla sina sociala plattformar, anseende och karriär intakt?

Courtney Stodden, Bild: JPAvocat

Kovänder och dunderpudlar

På Twitter skrev Teigen fritt översatt: “Jag har försökt ta kontakt med Courtney privat, men eftersom det är jag som ligger bakom detta så vill jag också ge en publik ursäkt. Jag är så ledsen Courtney. Jag hoppas du kan läka och samtidigt veta att jag är djupt ledsen.”

Teigen fortsätter i ett annat inlägg med: “Jag var ett osäkert och uppmärksamhetstörstande litet troll. Jag skäms och är totalt bortgjord genom mitt beteende, men det är inget mot hur jag har fått Courtney att känna sig“.

Bild: Faksimil/Twitter

Fler kända personer träder fram och cancelleringen börjar

Även andra kändisar trädde nu fram och berättade att de blivit mobbade efter alla skriverier kring Teigen och Stodden. Nästa offer för Teigens trakasserier visade sig vara Lindsay Lohan, som en gång led av samma problem som Courtney Stodden. Chrissy hade då twittrat fritt översatt: “Lindsay lägger till några fler skärsår på sina handleder när hon ser på Emma Stone.” Teigen åsyftade att Lindsay Lohan skulle varit sjukligt svartsjuk på Emmas framgång och med det återgått till någon form av självskadebeteende.

Nu startade en kraftig lavin och företagen som arbetat tillsammans med Teigen började att cancellera sina avtal med henne. Hon blev också tvungen att lämna sin röstroll i Netflix-serien “Never Have I Ever“. Chrissy Teigens roll ersattes av modellen Gigi Hadid. 

Teigen lade sedan helt av med sina inlägg och drog sig tillbaka från sociala medier. Men för en kort tid sedan så började hon att försöka återuppta relationen till sina följare. Hon meddelade att hon kände sig deprimerad efter alla anklagelser. I en kommentar så skrev hon:

“I just needed an honest moment with you because I’m just… tired of being sick with myself all day”.

Det här fenomenet kallas hos oss på Redaktionen för att sätta på sig en offerkofta. Det brukar inte vara populärt och följaktligen blev hon också avvisad och fick en strid ström av kommentarer från upprörda följare. I ett långt inlägg på sin personliga blogg så menar hon att hon är en ny människa som både gift sig och skaffat barn. Dessutom har hon gått i terapi, mycket terapi. Vi hoppas på att Chrissy Teigens nu publika beteende får stå som ett exempel på vilka tråkiga konsekvenser mobbing får på nätet. Redaktionen tror också som sagt på andra chanser. Trots att det först framstod som ett försök att rädda karriär och sociala plattformar från Chrissys sida så tror vi att ursäkten är uppriktig. Fokus på karriär, sunt influerande av sina följare och bra insatser för välgörenhet är vägen framåt. Men, fortsättning följer. 

Chrissy talar på en protestmarsch. Bild: Luke Harold

Redaktionens betyg:

Offerkoftor
Pudlar

Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz