Du läser nu
Extra: Twittermobben kräver den frispråkiga poddcast kreatören Joe Rogans cancellering
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

Extra: Twittermobben kräver den frispråkiga poddcast kreatören Joe Rogans cancellering

Avatar

Den alltid aktuella Joe Rogan är en amerikansk mångkonstnär. Han är mest känd för sin stand-up komik, programledarinsatser, sin plats som UFC-kommentator och inte minst för sin podcast – The Joe Rogan Experience med över 11 miljoner lyssnare världen över. 

Kan kommentarer om Covid-19 leda till att karriären cancelleras?

Joe Rogan räds inte att ta upp eller kommentera ämnen som berör honom. I ett av hans senaste avsnitt som också sänds streamat online, pratar Joe Rogan om virusets och de restriktiva åtgärder som vidtas av olika städer och länder. Arga twitteranvändare kräver nu att Joe Rogan cancelleras från Spotify så att han inte längre kan sända sin podcast via plattformen.

Allt detta berodde på att Rogan menade att om man vaccinerar så många man kan så kommer viruset mutera snabbare och gör det mer farligt. Twitter hamnade i upplösningstillstånd.

En del twittrare menar att skulden skall läggas på Spotify som huserar hans podcast på plattformen. Det är farlig och vilseledande information som Rogan sprider och därför bör han cancelleras. Andra menar att Joe Rogan skall ta ansvar för hans stora följarskara och att inte sprida denna typen av uttalande hur som helst. Samtidigt finns det människor som trätt in till hans försvar. 

Här för twittraren Josh Denny en logik som försvarar Joe Rogan. Det är just på grund av att Rogan alltid säger vad han tycker som gjort att han fått så stor följarskara från första början och att hans kritiker missar detta faktum i sin iver att cancellera honom.

Kommentar från Spotifychefen angående Rogan

I en tidigare intervju i online tidningen Axios med Spotify´s VD Daniel Ek, så säger han fritt översatt: “Joe Rogan är bara en enda kreatör av cirka åtta miljoner på vår plattform… Vi har också en hel del riktigt välbetalda rappare och vi dikterar inte heller vad dessa får sjunga om i sina texter.

Det återstår att se vad som händer i den senaste härvan som Joe Rogan satt sig själv i. Detta är inte första gången han rör upp en storm och där människor kräver att han cancelleras. Vi har en känsla av att Joe Rogan kan klara sig med karriären i behåll även denna gång. 

Redaktionens betyg:

Skämskudde

Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz