Vi har tidigare skrivit några artiklar om den före detta GAIS-fotbollsspelaren Abbas Mohamad också känd som Abbas Yassin på sociala medier. Abbas blev sparkad från GAIS för att han hade gjort inlägg till stöd för den häktade Andrew Tate. Nu går Abbas ut med rykande färska uppgifter att häxjakten mot honom inte har svalnat och att han nu tvingats bort från ytterligare en ny fotbollsklubb.

Häng med ned till Redaktionens kommentar i slutet av artikeln!

Öppet brev till sitt eget försvar

För några timmar sedan gick Abbas Yassin ut på sin Instagram och skrev ett öppet brev till sina följare om det senaste som hänt honom. Läs hans publika kommentar nedan i en direkt översättning från hans inlägg.

Okej så låt mig försöka göra allt klart.

Som de flesta av er vet lade jag upp en bild på Andrew Tate när han greps i början av detta år och på den bilden sa jag “oskyldig tills motsatsen bevisats”.

Det ledde tydligen till upprördhet från supportrarna från laget jag var i i Sverige eftersom jag påstås ha stöttat en “människosmugglare och en grapist”. Okej, jag kan förstå varför de skulle bli arga för att de trodde att han skulle bli åtalad för de anklagelserna.

MEN nu och ja ett stort MEN, han skickas hem och kan inte längre dömas för dessa anklagelser men jag får fortfarande stickan från media och supportrar för att jag stöder någon som de inte gör.

Låt mig göra det klart igen. Jag var i Norge den senaste veckan och tränade med ett lag i högsta ligan där eftersom de ville se min fysiska status innan de skrev på något.

De visste fullt ut om den tidigare situationen med mig, och både jag och de jag pratade med från klubben trodde att allt hade svalnat eftersom han nu är fri från dessa anklagelser.

TYDLIGT inte, så fort media fick beskedet att jag var där ringde de klubben och sa “hur kan någon som inte stödjer kvinnor komma till din klubb, går det inte emot dina värderingar?”

De tror att eftersom jag stöder Andrew så gillar jag inte kvinnor. Detta är inte sant, jag har den största respekten för alla kvinnor, jag växte upp med många kvinnor och de är de mest värdefulla skapelserna vi har på den här planeten.

Okej så nu, jag blev hemskickad från Norge för att klubben blev så rädd när media ringde och sa att jag stöttar en kille med några uttalanden som de inte gillar.

Den här gången handlade det inte om anklagelserna eftersom han är fri från dem, annars skulle han inte få husarrest.

Den här gången var det för några “uttalanden” han har haft.

Snälla, låt mig inte komma igång med vilka uttalanden folk hade, och fortfarande har ett jobb. Ja, inom fotbollsvärlden…

Jag blev hemskickad från Norge för att några uttalanden en person har haft. Även om jag tydligt sagt vad jag står bakom, i den största svenska tidningen.

Blir jag fri?

-Abbas “Yassin” Mohamad på sin Instagram
Bild: Emilio Garcia, Unsplash.

Redaktionen analyserar

Det är fascinerande att “någon” ansett att det är dennes uppgift att höra av sig och förklara för den potentiella nya arbetsgivaren “vem Abbas Yassin egentligen är“. När har Abbas sonat sitt tankebrott undrar vi stillsamt? Det är också intressant att man fortsätter kleta fast otydliga anklagelser mot honom, där man nu menar att han stått bakom “uttalanden” som Andrew Tate tidigare har gjort.

Abbas själv har vid flera tillfällen förklarat exakt vad det är han står bakom avseende fenomenet Andrew Tate och vad han absolut inte står bakom. Där Andrew Tates ofta misogyna syn på kvinnor är något Abbas starkt säger ifrån mot.

I fallet med fotbollsspelaren Abbas Yassin har vi bevittnat hans karriär i form av en rejäl tågkrasch och nu spelas reprisen upp på repeat och i slow motion. Vem eller vilka inom fotbollen som har ett ont öga kvar mot Abbas är svårt att veta, men effekterna av att man fortsätter jaga honom med anklagelser fortsätter vara förödande för hans karriär. Vilka anklagelser som rör åsikts- eller tankebrott är rimligt att låta människor bli hemsökta av i deras jakt på nytt jobb?

Kanske kommer Abbas lyckas med sin strategi att vara transparent kring vad som sker honom och att det snart ska leda honom fram till ett nytt jobb. Det får vi hoppas för det fria ordets skull om inte annat. Fram tills dess kan vi konstatera att Abbas kan se sig som fortsatt cancellerad.