Som Redaktionen misstänkte och som vi förutspådde i vår cancelleringskula så åker Will Smith nu på en långsam men säker cancellering ut från Hollywoods strålkastarljus. Frågan är hur länge och i vilken omfattning det kommer fortsätta. För en sak är säker, att slå någon på truten inför miljoner tv-tittare främjar inte en karriär framför kameran.

Sedan händelsen där Will Smith stegade upp på scen under Oscarsgalan och slog kollegan Chris Rock i ansiktet så har Fru Fortuna vänt honom ryggen rejält. I en artikel som tidningen Bloomberg publicerat, så konstaterar man att både företaget Walt Disney med National Geographic och streamingjätten Netflix dragit in satsningar med filmstjärnan. En kommande actionfilm med namnet “Fast and Loose” som är en uppföljare till Bad Boy-filmerna verkar än så länge ligga i planeringen hos branschkollegorna Sony Production. Det återstår helt enkelt att se om fler stora företag nu väljer bort Will Smith efter hans uppenbara klavertramp på Oscarsgalan.

Redaktionen funderar

Ja, kanske var det inte så svårt att sia om hur det skulle utveckla sig för Will Smith trots allt. Övertrampet var och är riktigt grovt och får långtgående påverkan på alla som sett eller deltagit i diskussioner kring händelsen. Inte minst lämnar det fysiska övergreppet en riktigt fadd smak i munnen. En hel del människor anser faktiskt att Will Smith gjorde rätt. Redaktionen ställde en fråga på vår Instastory där hela 37% valde att hantera situationen på samma sätt som Will Smith. Vad hade du själv gjort?

Redaktionens frågeställning till följarna på Instagram. Bild: Faksimil/Cancelculture.se

Men det finns fler bottnar i historien kring den numera cancellerade Will Smith. En del har pekat på omständigheter i äktenskapet mellan Will och hans fru Jada. Det finns teorier om att Will Smith är en mentalt bruten man sedan många år och att detta skulle ha förmått Will Smith att slå en branschkollega på truten, för att denne dragit ett skämt om hans fru. Den som lever får kanske se vad som bekräftas runt den teorin.

Hur det än ligger till så delar Redaktionen uppfattningen om att konsekvenserna av Will Smiths handlade nu får en rättmätig effekt. Våld skall inte glorifieras eller sopas under mattan på något vis. Signalerna som både Filmakademin och filmproducentbolagen skickar till omvärlden och tittarna är viktiga. Att inte få delta på Oscarsgalan under 10 års tid eller att tappa film- och seriekontrakt kommer dock inte påverka Will Smiths räkenskaper speciellt mycket. Stjärnan är god för cirka 3.400.000.000 kronor och har minst sagt det där åtråvärda håll-käften-kapitalet. Vi tippar dock att Will Smith trots allt kommer hålla klaffen en tid framöver.