Du läser nu
EXTRA: Förundersökningen mot Riksdagsmannen Hanif Bali (M) läggs ned av chefsåklagaren
"Nyhetsbloggen som bevakar arenan där offentliga personer hamnar i hetluften"

EXTRA: Förundersökningen mot Riksdagsmannen Hanif Bali (M) läggs ned av chefsåklagaren

Avatar

Åklagarmyndigheten med chefsåklagaren Maria Sterup i täten, gick för en stund sedan ut med ett pressmeddelande om att förundersökningen mot moderaternas rockstjärna Hanif Bali är nedlagd och att det inte finns anledning att brott som hör under allmänt åtal är begånget.

Det var i mitten av september som det gjordes flera anmälningar mot Hanif Bali. Flera medier hade skrivit om att han skulle ha påståtts förmå en ung flicka att skicka nakenbilder på sig själv till honom. Det var i denna härvan som en anmälan om brottet “utnyttjande av barn för sexuell posering” inkom till åklagaren.

Målsägandens skickade bilderna var inte nakenbilder

Chefsåklagaren Maria Stenrup fortsätter i sitt pressmeddelande att berätta att målsäganden är förhörd utav henne och att hon har fått ta del av det bildinnehåll som målsäganden själv säger att hon skickat till Hanif Bali. Chefsåklagare Maria Stenrup konstaterar att det inte rör sig om nakenbilder och att bilderna inte utgör sexuell posering. I och med detta så har hon också lagt ned förundersökningen. Chefsåklagaren poängterar att den utpekade Hanif Bali inte har genomgått några förhör.

Redaktionen summerar

Politik kan vara ödesdigert att ge sig in i om man vill behålla karriären intakt. Speciellt om man som i Hanif Balis fall är en nagel i ögat på sin politiska opposition. Det är lätt att anta att man är mycket utsatt oavsett på vilken sida det politiska mittenstaketet man befinner sig. Denna typen av anklagelser har ställts mot både män och kvinnor mitt uppe i karriären förr. Hanif Bali har tidigare varit föremål för olika typer av prövningar i sin karriär och detta får nog ses som en av de svårare. Det återstår att se hur Riksdagsmannen nu kommer kunna fokusera om på det politiska arbetet och möta sina politiska motspelare ute i debatten utan tunga anklagelser hängande över sig.


Du har redan röstat!


Utgivningsbevis
Databasens namn: www.cancelculture.se
Tillhandahållare: Panem et circenses AB
Ansvarig utgivare: Simon Bartosz